St. Martinusparochie: verschil tussen versies

k (Bot: Adding category S/Book)
 
(9 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
[[parochie]] te [[Spekholzerheide]] met [[St. Martinus]] als patroonheilige.
 
[[parochie]] te [[Spekholzerheide]] met [[St. Martinus]] als patroonheilige.
  
[[category:S]]
+
Lange tijd is de [[St. Lambertusparochie]] de eerste en enige parochie in [[Kerkrade]]. De [[St. Martinuskerk]] wordt op [[1 december]] [[1851]] in gebruik genomen. Dit, tot ongenoegen van het Kerkbestuur van de [[St. Lambertusparochie]] en het gemeentebestuur van [[Kerkrade]]. Bouwpastoor van de kerk is [[Scheuren, P.J.E.H.]]
[[category:Organisatie]]
+
 
 +
Op [[5 juni]] [[2016]] wordt pastoor Bert Knubben ([[1939]] - [[0000]]) benoemd tot Lid in de [[Orde van Oranje-Nassau]] en krijgt hij de [[Gouden Erepenning]] van Gemeente Kerkrade. Hij is dan 40 jaar verbonden aan de parochie.
 +
 
 +
[[Category:S]]
 +
[[Category:Religie]]
 +
[[Category:Parochie]]
 +
[[Category:1851]]
 +
[[Category:S/Book]]

Huidige versie van 22 feb 2017 om 08:36

parochie te Spekholzerheide met St. Martinus als patroonheilige.

Lange tijd is de St. Lambertusparochie de eerste en enige parochie in Kerkrade. De St. Martinuskerk wordt op 1 december 1851 in gebruik genomen. Dit, tot ongenoegen van het Kerkbestuur van de St. Lambertusparochie en het gemeentebestuur van Kerkrade. Bouwpastoor van de kerk is Scheuren, P.J.E.H.

Op 5 juni 2016 wordt pastoor Bert Knubben (1939 - 0000) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en krijgt hij de Gouden Erepenning van Gemeente Kerkrade. Hij is dan 40 jaar verbonden aan de parochie.