Fluit- en Tamboerkorps Wilhelmina Bleijerheide

Versie door Kgvbot (overleg | bijdragen) op 24 feb 2017 om 18:54 (toc converteren naar sjabloon toc)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Dit is een Fluit- en Tamboerkorps te Bleijerheide.

De vereniging wordt opgericht in 1921 door onder andere Willem Schäfer en genoemd naar Van Oranje-Nassau, Wilhelmina. Het korps is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekgezelschappen, afdeling Limburg.

Algemeen

In 1978 treedt het korps toe tot de Koninkljke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen en wordt in oktober 1991 bij het 22ste TOP-concours van de Federatie landskampioen met 94,15 punten, het hoogste aantal van dat concours. Wanneer in het begin van de 21e Eeuw het ledenaantal terug begint te lopen probeert de vereniging bij twee andere korpsen aan te sluiten. Wanneer deze pogingen niet succesvol zijn, besluit het korps zichzelf op te heffen en geeft op Tweede Paasdag 2005 het laatste concert door de opluistering van een H. Mis in de kerk op Bleijerheide. Het korps bezit bij opheffing 3 zogenaamde Sjellebeum. De oudste daarvan, uit 1924, wordt aan de gemeente geschonken. Som, Jos zegt toe de Sjelleboom permanent tentoon te stellen. De definitieve opheffing vindt na afhandeling van het stopzetten van de vereniging plaats op 17 juni 2007. Alle bezittingen worden overgedragen aan Fluit- en Tamboercorps Wilhelmina Bleijerheide (Stichting). Zij zal uit deze bezittingen jaarlijks een geldbedrag als cultuurprijs beschikbaar stellen ten behoeve van de Bleijerheidse gemeenschap.

Voorzitter

Instructeur

Resultaten

Een drietal keren verzorgt het korps de muzikale omlijsting van defile's voor het Koninklijk Huis. Eerste prijzen worden behaald in Frankfurt, Heidelberg, Leverkusen, Breda, Amsterdam en Purmerend. In 1990 en 1994 behaalt het korps de eerste prijs met onderscheiding in de Rodahal.