Scoutinggroep St. Lambertus

Hopman-max-2.jpg

Scoutinggroep in Kerkrade-Centrum en sinds 1997 op de Holz. Door een teruglopend ledenaantal wordt de groep op 1 januari 2017 opgeheven.

Algemeen

Scoutinggroepstlambertus.jpg

De scoutinggroep wordt in 1944 opgericht door Willem Joseph Friedrichs en Jan Hombergen. Ook Huub Bischoff, Alois Souren, Sjef Paulissen en Jan Kupers zijn nauw bij die oprichting betrokken. Rond 1992 blaast een afsplitsing van deze groep nieuw leven in Scoutinggroep St. Willibrord te Bleijerheide. De groep kent in haar verleden het informatieblad: Der Lambeatus Sjpeijel.

Huisvesting

De groep wordt in het begin gehuisvest in de kamers van Jan Hombergen en Wiel Friedrichs in het Maria Oord. Daarna vindt de groep onderdak in een van de gebouwen van de Paters Franciscanen bij Kasteel Erenstein. Later in een aanbouw van het zogenaamde aod Voragehoes op de hoek Wijngracht, Niersprinkstraat. De vierde plek is een een-laags gebouw met kelder op de hoek Wijngracht / Van Beethovenstraat waarin, in een gegeven periode, ook andere jeugdverenigingen van Kerkrade zitten en de nachtopvang voor zwervers. Anno 2004-2006 is op deze plek een parkeerterrein gemaakt in afwachting van bebouwing in verband met de Centrumplannen. De vereniging zit dan al sinds mei 1997 op de Holz in de achterbouw van Gemeenschapshuis Holz aan de Lambertistraat.

In 2012 wordt oud-verkennersleider Jan Douven benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voorzitters

Voordat Verkenners, Padvinders, Gidsen en Padvindsters in Nederland (1973) fuseren tot Scouting Nederland, heten voorzitters groepsleiders.

Groepsbegeleiders

(Oud) leden

Lijst van oud-leden

Verder

Geodata

Scoutinggroepen

Scoutinggroep St. Lambertus - Scoutinggroep St. Willibrord - Scoutinggroep St. Joris - Scoutinggroep St. Hubertus - Verkennersgroep St. Hubertus - Scouting Eygelshoven - Scoutinggroep Gregor Brokamp - Scoutinggroep St. Petrus - Scoutinggroep Indaba - Gidsengroep St. Lidwina - Scoutinggroep Charles de Foucauld - Scoutinggroep St. Jozef - Verkennersgroep St. Mauritius