Rodazangers

Rodazangers01.jpg

Zangvereniging,

De Rodazangers zijn op 23 juni 1957 gestart als afsplitsing van het St. Lambertus Koor. Zij heffen zichzelf op, op 6 mei 2007, bijna 7 weken voor hun vijftig-jarig jubileum.

Algemeen

In eerste instantie noemen zij zich de witte obers van Lambertus. Later worden zij door Cor Groulsch van hetzelfde mannenkoor, 'de Rodazangers genoemd' wat zij als hun definitieve naam hebben aangehouden. In november 1960 schrijven zij het nummer Os Kirchroa, dat later als 't Sjunste op de welt uitgroeit tot traditional. Al vele jaren trekken de Rodazangers mee met de carnavalsoptochten. Eerst alleen in Kerkrade Centrum maar sinds 1997 ook in Kerkrade-West. Van zanggroep met cabareske eigenschappen hebben zij zich ontwikkeld via een carnavaleske periode tot een zanggroep van het kerkraadse levenslied, in 2007. Regelmatig nemen zij deel aan CD producties van anderen. Pas in 2001 komt hun eerste zelfstandige productie: Doa bin iech heem op de markt. Op 8 november 2003 presenteren zij hun tweede CD: Sjtoots op Limburg.

Twee jaar na het stoppen van de groep komt het archief in bezit van KGV wanneer de archivaris en secretaris Jan Beckers komt te overlijden. Een index van dat archief (in opbouw) staat op de subpagina Rodazangers/Archief. Ook is daar een lijst van (oud)-leden te vinden.

Voorzitters

Producties

Afbeeldingen

Meer afbeeldingen die bij dit onderwerp horen, zijn te vinden in de categorie: Rodazangers


Verder

Referenties

Indien de bron van (delen van) bovenstaande informatie bekend is, is dit hier beneden vermeld.