Paffen, Kim

Foto Kim Paffen.jpg

Kim Paffen is op 7-12-1982 geboren in Kerkrade. Ze is freelance reis- en wildlife fotograaf en woonachtig in Holz Kerkrade. Op 18-11-2019 heeft ze uit meer dan tienduizend inzendingen de publieksprijs gewonnen in de categorie dier van de National Geographic Fotowedstrijd 2019. Ze won deze wedstrijd met een foto van een overstekende kameleon, gefotografeerd in Madagaskar in juni 2019. De foto is gepubliceerd in de November 2019 editie van het National Geographic Magazine. Ook is Kim deelnemer aan de Kunstautomaat, waar ze diverse foto-miniaturen aanlevert voor o.a. de Kunstautomaat in de Hub in Kerkrade.

Haar twee grootste passies zijn reizen en fotografie. De onderwerpen die ze fotografeert variëren van prachtige landschappen en adembenemende zonsondergangen tot bedreigde diersoorten (wildlife) en inspirerende mensen van diverse culturen met hun eigen unieke tradities, geluiden en eten. Met haar wildlife fotografie probeert ze bewustwording te creëren over de kritieke feiten van sommige dieren die met uitsterven bedreigd zijn, in de hoop anderen te inspireren om bij te dragen aan het behoud van onze natuur en hun dieren. Het gevecht voor ons wildlife was nog nooit zo belangrijk. Met haar foto's hoopt ze mensen eraan te herinneren hoe belangrijk en waardevol het is om de levens van deze diersoorten te redden.

Als ze niet op reis is om te fotograferen, is ze actief in het verenigingsleven. Zo heeft ze jarenlang als klarinettiste in de Auw Harmonie (Sint Caecilia 1843) gespeeld en is ze lid van carnavalsvereniging Oes de Moas.

Verder