Hockeyclub Kerkrade

Sportvereniging,

Deze sportvereniging wordt in 1978 opgericht door de heren Quirijnen en Segers (Jo).

HCK heeft sinds Januari 2005 domicilie gekozen aan de Tichelstraat in Sportpark Holzkuil. De komst van het Gaia Park is er de oorzaak van dat de club verkast naar de huidige accommodatie. Het vorige clubhuis en de speel- en trainingsvelden aan de Dentgenbachweg hebben inmiddels plaatsgemaakt voor parkeerplaatsen van de Kerkraadse dierentuin. Tussen de oprichting en een vooralsnog onbekend jaar beschikken zij over een veld ten zuid-westen van de Schacht van Nulland.

Op 1 augustus 2013 [1] fuseert de vereniging met HCC Heerlen tot HC Nova. De fusieclub voldoet niet aan de criteria voor opname in de encyclopedie.

Samenstelling

HCK telt (anno 2005) inmiddels méér dan 300 leden, afkomstig uit Kerkrade, Landgraaf, Heerlen en andere omliggende gemeenten. De vaandelteams spelen in de 2e klasse KNHB (heren) en 4e klasse KNHB (dames). Daarnaast is bij de senioren nog een tweede herenelftal en veteranen actief in de KNHB-competitie. Trimhockeyers (beginners en recreanten) trainen op woensdagavond. De grote jeugdafdeling telt in elke leeftijdscategorie één of meerdere jongens- en meisjesteams.

Voorzitter

Verder

In het weekend van 11 en 12 juni 2005 wordt de nieuwe accommodatie feestelijk in gebruik genomen. Voor meer info daarover ga naar www.openinghck.nl (anno 2010 niet meer actief) en www.hckerkrade.nl. In 1989 wordt binnen de vereniging een carnavalsgroep opgericht, genaamd De Knoevelkinger.

Referenties

Indien de bron van (delen van) bovenstaande informatie bekend is, is dit hier beneden vermeld.

  1. Via Kerkrade dd 20171129 pg 3