De ne9ende van Kerkrade

In het kader van het 900 jarig bestaan van de St. Lambertuskerk vindt op 12 en 13 september 2008 op de markt een muzikaal openluchtconcert plaats. De uitvoering wordt ge-organiseerd door Rode Events (stichting).

Het thema van het concert is een muzikale rondreis door 900 jaar muziekgeschiedenis. De basis wordt gelegd door Harmonie St. Aemiliaan. Aan het evenement werken verder mee: Solid, Crombacher Muzikanten, Gooren, Jan, Kitzen, Janine, Ries, Harrie, Savelsbergh, Kim, Zeijen, Tjeu, Vocaal Ensemble Kerkrade, DJ Ivo Essers, DJ Eelco Ploum, Auw Harmonie, Marian van Emden, Jos Heijltjes, Deckers, Arno, Wiel Dederen, Nicole Beumers, Rutger Courtens, Van Ree, Jean, Muziekschool Kerkrade. De presentatie is in handen van Deckers, Raoul en Robijns-Ploum, Joyce. Het geheel staat onder leiding van Alex Schillings en de regie is in handen van Lataster, Roger. De begroting van het evenement ligt in eerste instantie op 240.000 Euro. Deelnemende artiesten gaan later akkoord met een gagevermindering. Onder andere hierdoor wordt het evenement later begroot op 140.000 Euro. entreebewijzen kosten in de voorverkoop 22,50, 25 en 27,50. De prijzen aan de avondkassa zijn vooralsnog niet bekend.

De vrijdagavond uitvoering wordt eerder die dag afgelast in verband met waterschade aan de technische apparatuur. De vrijdagkaarten zijn een dag later ook geldig.

Verder