Bisscheroux, Laurens

Deze architect en kunstenaar wordt geboren in 1934 in Eygelshoven en hij overlijdt in Heerlen in 1997.

Vanaf 1960 begint hij met een eigen bureau in Heerlen. Zijn eerste ontwerp is de ijssalon LaVeneziana te Heerlen in 1963. In 1966 ontwerpt en bouwt hij de Rodahal in Kerkrade waar het Wereld Muziek Concours in wordt gehouden. In het bouwkundig Weekblad zegt hij over het dak: "de glooiende vormen van de grote hal hebben betrekking op het landschap".

In 1972 ontwerpt hij het kantoorgebouw van de ziektenkostenverzekeraar AZM. Het bestaat uit een staalskelet, opgebouwd uit kubussen met een zijde van 4,50 m. Door het vele gebruik van glas, de ruime maatvoering en de heldere kleuren ontstaat er een transparant gebouw. Bisscheroux voorziet het gebouw van een opmerkelijke zonwering, een soort toeter. Het krijgt dan ook de bijnaam het 'toetergebouw'. Het is later weer afgebroken en vervangen door een conventioneel kantoor.

Ook van zijn hand zijn o.a. Bodega La Mancha (1970) en de Andreaskerk (1977) te Heerlen en het politiekantoor te Kerkrade (1978).

In 1980 heft hij zijn achitectenbureau op en legt hij zich toe op het maken van schilderijen, gouaches, tekeningen en meubelen.